De omzet van de detailhandel is in mei van dit jaar met 3,5% gestegen, ten opzichte van mei 2016. Vooral de online omzet steeg flink, met 24%.

Lees verder »

Eergisteren bracht het CBS naar buiten dat 80% van de zzp’ers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft. Maar doen zzp’ers dan wel om zich in te dekken?

Lees verder »

Ouderen met een zwaar beroep worden vaker afgekeurd. Sinds de pensioenleeftijd is verhoogd is het aantal arbeidsongeschikten in de metaal verdubbeld.

Lees verder »

80,3% van de zzp’ers had zich in 2015 niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Dit is ongeveer hetzelfde percentage als een jaar eerder (79,8%).

Lees verder »

De meeste mkb’ers doen weinig aan online marketing. Er wordt in het mkb dan ook weinig omzet gehaald uit online activiteiten, blijkt uit de MKB Online Monitor.

Lees verder »

Ondernemers die aantoonbaar genoeg vermogen opbouwen, hoeven niet mee te doen aan een verplicht pensioen.

Lees verder »

Vorig jaar was het ziekteverzuim het laagst in de horeca, in de sector openbaar bestuur het hoogst. Het gemiddelde ziekteverzuim was 3,9%.

Lees verder »

MKB Doorstart heeft sinds de oprichting al meer dan 700 mkb’ers en zzp’ers geholpen. De stichting ondersteunt ondernemers die in financiële problemen komen.

Lees verder »

Opdrachtgevers en zzp’ers die zich niet aan de Wet DBA houden kunnen in theorie een boete krijgen. In de praktijk blijkt dat dit helemaal niet gebeurt.

Lees verder »

Gisteren was er voor de zoveelste keer een debat rondom de zzp-wet DBA. Zoals verwacht kwam hier weinig uit. Misschien meer succes bij het volgende kabinet.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.