Bijna de helft (49%) van de Nederlandse mkb’ers en zzp’ers is lid van een lokale of nationale ondernemersvereniging. Dit blijkt uit een onderzoek van de KVK.

Lees verder »

De consumentenprijzen zijn vorige maand met 2,9% gestegen. Dit is, volgens het CBS, meer dan dubbel zoveel als het gemiddelde van alle eurolanden (1,4%).

Lees verder »

1000 opdrachtgevers hebben vorige week een vragenlijst gekregen. De uitkomsten hiervan worden meegenomen bij de ontwikkeling van de webmodule voor zzp’ers.

Lees verder »

Hoe ouder ze worden, hoe groter het verschil in pensioenopbouw tussen mannen en vrouwen.

Lees verder »

Op 1 januari 2019 waren en zo'n 8 procent meer bedrijven gevestigd in de bouw dan in 2018. Met in totaal 182.000 bouwbedrijven is dit een recordaantal.

Lees verder »

Door de btw-verhoging in januari eindigen veel prijzen niet meer op de welbekende 9. De meeste supermarkten willen daarom hun prijzen weer verhogen.

Lees verder »

De partneralimentatie gaat waarschijnlijk naar vijf jaar. Een meerderheid van de Tweede Kamer is hier voor. Nu is de partneralimentatie nog twaalf jaar.

Lees verder »

In acht van de twaalf Nederlandse provincies is nu een krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben veel moeite om hun open vacatures gevuld te krijgen.

Lees verder »

Het CBS meet iedere maand het economisch beeld via de Conjunctuurklok. Deze was vorige maand met 0,73 punt weer iets minder positief dan in februari (0,77).

Lees verder »

Het inkomen van werkende Nederlanders is tussen 2007 en 2017 ongeveer gelijk gebleven. Bij werknemers en zzp’ers steeg het inkomen een beetje.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.