31 oktober is het zover, de brexit. Premier Boris Johnson wil deze brexit hoe dan ook doorzetten. Maar zo’n no-deal-brexit heeft nogal gevolgen voor de btw.

Lees verder »

De omzet van de Nederlandse industrie is opnieuw gedaald. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de omzet met 4,2%, in het tweede kwartaal met 4,9%.

Lees verder »

Bijna 25% van Nederlandse bedrijven heeft een tekort aan personeel en kan daardoor niet zo goed functioneren. Dit blijkt uit cijfers van onder andere de KvK.

Lees verder »

Gemeentes willen een stop op zzp-thuiskappers. Er zijn op dit moment 7 gemeentes waar zzp'ers geen kapsalon aan huis meer mogen starten, waaronder Dronten en Urk.

Lees verder »

Volgens de brancheorganisatie Zelfstandigen Bouw zijn deze contracten van BAM ‘volkomen absurd’, maar BAM is het daar niet mee eens. Beide partijen gaan nu met elkaar in gesprek.

Lees verder »

Er zijn in juli van dit jaar 270 bedrijven failliet gegaan. Dit is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek maar 2 meer dan in de maand daarvoor.

Lees verder »

Zzp’ers die voor bouwbedrijf BAM willen werken, moeten een contract tekenen, waar onder andere in staat dat ze mogelijk 4 weken werken, zonder betaald te krijgen.

Lees verder »

De productie van de Nederlandse industrie is in juni weer verder gedaald. Er werd in juni 2019 2,2% minder geproduceerd dan in dezelfde maand in 2018.

Lees verder »

De consumentenprijzen stegen vorige maand met 2,5%. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is dat iets minder dan in juni, toen was het 2,7%.

Lees verder »

335 duizend mkb-bedrijven meer dan in 2019. Het grootste deel daarvan is een microbedrijf met 1 tot 10 werkzame personen.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.