De zzp-tarieven zijn het afgelopen half jaar met 4,6% gestegen. Dat is meer dan vorig jaar (3,3%) en ook een stuk meer dan de lonen van werknemers (2,3%).

Lees verder »

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn, volgens de Kamer van Koophandel, er 10% meer bedrijven gestart dan in de eerste drie kwartalen van vorig jaar.

Lees verder »

Er komen steeds minder nieuwe gepensioneerden bij. Er zijn sinds 2015 ruim 3,1 miljoen mensen met pensioen en dit aantal stijgt volgens het CBS niet meer hard.

Lees verder »

Producenten in de Nederlandse industrie zijn steeds minder positief. Het vertrouwen (dat het CBS uitrekent) daalde van 3,9 in augustus naar 3,3 deze maand.

Lees verder »

Het inkomen van zelfstandigen is, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, het afgelopen kwartaal met 6,4% gestegen. Werknemers gingen er met 4,7% op vooruit.

Lees verder »

De tv-commercial van de Belastingdienst al gezien? Als je besluit om per 1 januari 2020 deel te nemen aan de nieuwe kleineondernemersregeling, moet je je vóór 20 november 2019 aanmelden!

Lees verder »

Het bedrag wordt binnen een paar seconden bijgeschreven. Overdag en 's nachts, alle dagen van het jaar.

Lees verder »

De Nederlandse koopkracht is vorig jaar met 0,3% gestegen ten opzichte van 2017. Volgens het CBS gingen vooral werknemers erop vooruit, gepensioneerden niet.

Lees verder »

Het afgelopen kwartaal is de omzet van de transportbranche met 3,7% gestegen. Volgens het CBS stijgt de omzet nu al 10 kwartalen op rij, vooral bij koeriersdiensten.

Lees verder »

Vanaf 2022 betaal je geen belasting meer over je spaargeld tot 440 duizend euro. Als je nu nog meer dan 30 duizend euro aan spaargeld hebt, betekent dit een flink voordeel.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.