Er zijn in juli van dit jaar 270 bedrijven failliet gegaan. Dit is volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek maar 2 meer dan in de maand daarvoor.

Lees verder »

Zzp’ers die voor bouwbedrijf BAM willen werken, moeten een contract tekenen, waar onder andere in staat dat ze mogelijk 4 weken werken, zonder betaald te krijgen.

Lees verder »

De productie van de Nederlandse industrie is in juni weer verder gedaald. Er werd in juni 2019 2,2% minder geproduceerd dan in dezelfde maand in 2018.

Lees verder »

De consumentenprijzen stegen vorige maand met 2,5%. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is dat iets minder dan in juni, toen was het 2,7%.

Lees verder »

335 duizend mkb-bedrijven meer dan in 2019. Het grootste deel daarvan is een microbedrijf met 1 tot 10 werkzame personen.

Lees verder »

Producenten in de industrie hebben weer iets meer vertrouwen. Het vertrouwen steeg deze maand van 3,3 naar 3,9. Daarmee stijgt het vertrouwen weer iets.

Lees verder »

Het is een lastige beslissing voor veel zzp'ers. Kan ik op vakantie? Hoe lang ga ik dan weg? En blijf ik, af en toe, toch stiekem een beetje werken?

Lees verder »

In de eerste drie maanden van dit jaar hebben Europese webshops ongeveer 390 miljoen euro in Nederland omgezet. Dit is volgens het CBS een stijging van 15%.

Lees verder »

Zzp'ers mogen onderling afspraken gaan maken over hun prijs, om zo het nieuwe verplichte minimumtarief te kunnen halen. Dit meldt de Autoriteit Consument en Markt.

Lees verder »

Het aantal contante betalingen wordt steeds minder, terwijl er steeds meer met pin wordt betaald. Nog maar 37% van de aankopen in 2018 was met cash geld.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.