De prijzen van consumentengoederen en -diensten (zoals boodschappen, kleren en huur) zijn vorige maand met 2,6% gestegen. In augustus was dit nog 2,8%.

Lees verder »

De zzp-tarieven zijn het afgelopen half jaar met 4,6% gestegen. Dat is meer dan vorig jaar (3,3%) en ook een stuk meer dan de lonen van werknemers (2,3%).

Lees verder »

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn, volgens de Kamer van Koophandel, er 10% meer bedrijven gestart dan in de eerste drie kwartalen van vorig jaar.

Lees verder »

Er komen steeds minder nieuwe gepensioneerden bij. Er zijn sinds 2015 ruim 3,1 miljoen mensen met pensioen en dit aantal stijgt volgens het CBS niet meer hard.

Lees verder »

Producenten in de Nederlandse industrie zijn steeds minder positief. Het vertrouwen (dat het CBS uitrekent) daalde van 3,9 in augustus naar 3,3 deze maand.

Lees verder »

Het inkomen van zelfstandigen is, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, het afgelopen kwartaal met 6,4% gestegen. Werknemers gingen er met 4,7% op vooruit.

Lees verder »

De tv-commercial van de Belastingdienst al gezien? Als je besluit om per 1 januari 2020 deel te nemen aan de nieuwe kleineondernemersregeling, moet je je vóór 20 november 2019 aanmelden!

Lees verder »

Het bedrag wordt binnen een paar seconden bijgeschreven. Overdag en 's nachts, alle dagen van het jaar.

Lees verder »

De Nederlandse koopkracht is vorig jaar met 0,3% gestegen ten opzichte van 2017. Volgens het CBS gingen vooral werknemers erop vooruit, gepensioneerden niet.

Lees verder »

Het afgelopen kwartaal is de omzet van de transportbranche met 3,7% gestegen. Volgens het CBS stijgt de omzet nu al 10 kwartalen op rij, vooral bij koeriersdiensten.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.