Moet je nog btw-aangifte doen voor kwartaal 3, of voor de maand september? Dan mag je wel een beetje gaan opschieten, want deze moet vandaag binnen zijn!

Lees verder »

Het vertrouwen bij Nederlandse industrieproducenten blijft hoog. Het cijfer van 5,9 is een stuk hoger dan het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar: 0,8.

Lees verder »

Goed personeel is, in de meeste sectoren, steeds moeilijker te vinden. Toch is er volgens het ING Economisch Bureau nog genoeg te halen op te arbeidsmarkt.

Lees verder »

Er zijn dit jaar, vergeleken met 2017, al 20% meer zorg-zzp’ers ingeschreven bij de KVK. Vooral de werkdruk zorgt ervoor dat werknemers voor zichzelf beginnen.

Lees verder »

Topman Jacques van den Broek van de uitzendorganisatie Randstad vreest voor uitholling van het sociale stelsel en wenst daarom bodemtarieven voor zzp'ers.

Lees verder »

Zzp’ers in de bouw zijn steeds minder vaak verzekerd. In 2010 had volgens Trouw nog 72% een arbeidsongeschiktheidsverzekering, nu nog maar 31%.

Lees verder »

Ruim 16 duizend vrouwelijke zzp’ers die zwanger waren tussen 2005 en 2008 hebben volgens UWV compensatie aangevraagd voor gemiste zwangerschapsuitkering.

Lees verder »

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek gingen er vorige maand 225 bedrijven failliet. Dat is het laagste aantal faillissementen van deze eeuw.

Lees verder »

Zzp’ers zijn meer tevreden over hun werk dan werknemers, onder andere doordat ze hun werk gevarieerder vinden. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS en TNO.

Lees verder »

Het valt wel op, was het begin deze week nog AWVN die verplichte AOV voor zzp’ers wilde, nu begint het Nibud over een verplicht pensioen voor iedereen.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.