De afgelopen 15 jaar zijn vrouwen met jonge kinderen steeds meer gaan werken. Ook komt het steeds meer voor dat zowel de man als de vrouw werkt, meldt het CBS.

Lees verder »

Het aantal banen in Nederland blijft dit jaar en volgend jaar groeien, naar uiteindelijk 10,8 miljoen in 2020, maar de groei neemt volgens het UWV wel wat af.

Lees verder »

Vanaf 1 januari 2020 wordt de Bbz, Besluit bijstandverlening zelfstandigen aangepast, zodat zzp’ers makkelijker bijstand aan kunnen vragen als ze dat nodig hebben.

Lees verder »

In de eerste maanden van dit jaar zijn er een stuk minder bouwvergunningen voor woningen afgegeven dan in dezelfde tijd vorige jaar. Dit meldt het CBS.

Lees verder »

Afgelopen maandag sprak de Eerste Kamer over de nieuwe arbeidswet. Volgende week dinsdag wordt er gestemd over deze zogenaamde Wet arbeidsmarkt in balans.

Lees verder »

Het aantal mensen met een flexbaan is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald. Volgens het CBS zijn er nu 1.922.000 flexwerkers, 7000 minder dan vorig jaar.

Lees verder »

De werkloosheid in Nederland is de afgelopen 3 maanden verder gedaald. Volgens het CBS daalde het aantal werklozen iedere maand gemiddeld met 10 duizend.

Lees verder »

Steeds minder zzp’ers hebben een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Volgens het CBS daalde het percentage zzp’ers met een AOV van 23,3% naar 18,6%.

Lees verder »

Uit cijfers van het CBS blijkt dat de detailhandel in maart 4,4 procent meer heeft omgezet dan in maart 2018. Online werd er zelfs 16,7 procent meer omgezet.

Lees verder »

In 2018 verdiende Nederland 4% meer (zo’n 25,5 miljard euro) met de export van goederen en diensten naar het Verenigd Koninkrijk in vergelijking met 2018.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.