De huizenprijzen zijn flink gestegen. Bestaande koopwoningen waren in januari 8,7 procent duurder dan in januari 2018. Dit melden het CBS en het Kadaster.

Lees verder »

De omzet van de bouw is in het laatste kwartaal van 2018 gegroeid met 10,7% in vergelijking met 2017. Dit is het hoogste percentage is ruim tien jaar.

Lees verder »

Nederlandse huishoudens hadden in 2017 een stuk meer vermogen dan in 2016, ruim € 6.000 meer. Dit komt vooral doordat de waardes van hun woningen zijn gestegen.

Lees verder »

Het vertrouwen van ondernemers in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar minder hoog dan het laatste kwartaal van 2018, blijkt uit de Conjunctuurenquête.

Lees verder »

Toezichthouder ACM wil kwetsbare zzp’ers helpen, door prijsafspraken voor hen mogelijk te maken. Bijvoorbeeld voor schoonmakers, taxichauffeurs en bezorgers.

Lees verder »

De arbeidsmarkt is terug op niveau van voor de crisis. Per 100 werklozen zijn er nu volgens het CBS 80 vacatures. Er is sprake van krapte op de arbeidsmarkt.

Lees verder »

Afgelopen maand zijn veel goederen en diensten een stuk duurder geworden. Volgens het CBS stegen de prijzen gemiddeld met 2,2% ten opzichte van januari 2018.

Lees verder »

Er werden in 2018 meer dan 191 duizend bedrijven opgericht. Daarnaast stopten er bijna 107 duizend bedrijven. Er zijn nu ruim 1.75 miljoen Nederlandse bedrijven.

Lees verder »

Steeds minder zzp’ers betalen inkomstenbelasting. Dat blijkt uit cijfers die het payrollbedrijf WePayPeople opvroeg bij het CBS.

Lees verder »

Zelfstandige schilders blijven voorlopig verplicht pensioenpremie betalen. Zo is gisteren besloten in een rechtszaak, aangespannen door Zelfstandigen Bouw.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.