De afgelopen 2 jaar is, volgens de Kamer van Koophandel, de gemiddelde leeftijd van startende ondernemers gedaald van 37 (in 2017) naar 35 jaar in 2019.

Lees verder »

Er is iets meer geïnvesteerd in augustus. Er werden vooral meer machines en auto’s ingekocht, maar wel een stuk minder vliegtuigen dan een jaar eerder.

Lees verder »

Goed nieuws voor tweeverdieners die volgend jaar een huis willen kopen. Vanaf 2020 kunnen zij meer gaan lenen, doordat het 2e inkomen zwaarder meetelt.

Lees verder »

Bouwbedrijf BAM heeft in gesprek met Zelfstandigen Bouw beloofd de contracten, voor de zzp’ers die ze inhuren via bemiddelaar Brainnet, te verbeteren.

Lees verder »

Tussen 10 en 31 oktober krijgen alle zzp’ers met een eenmanszaak een nieuw btw-nummer. Heb jij al een brief gehad van de Belastingdienst met je nieuwe nummer?

Lees verder »

De prijzen van consumentengoederen en -diensten (zoals boodschappen, kleren en huur) zijn vorige maand met 2,6% gestegen. In augustus was dit nog 2,8%.

Lees verder »

De zzp-tarieven zijn het afgelopen half jaar met 4,6% gestegen. Dat is meer dan vorig jaar (3,3%) en ook een stuk meer dan de lonen van werknemers (2,3%).

Lees verder »

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn, volgens de Kamer van Koophandel, er 10% meer bedrijven gestart dan in de eerste drie kwartalen van vorig jaar.

Lees verder »

Er komen steeds minder nieuwe gepensioneerden bij. Er zijn sinds 2015 ruim 3,1 miljoen mensen met pensioen en dit aantal stijgt volgens het CBS niet meer hard.

Lees verder »

Producenten in de Nederlandse industrie zijn steeds minder positief. Het vertrouwen (dat het CBS uitrekent) daalde van 3,9 in augustus naar 3,3 deze maand.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.