In het tweede kwartaal van dit jaar is volgens het CBS het aantal mensen in de bijstand met 21 duizend gedaald, in vergelijking met het tweede kwartaal van 2018.

Lees verder »

Het toerisme is een steeds groter onderdeel van de Nederlandse economie. In 2018 werd er 87,5 miljard euro aan toerisme uitgegeven, 6,4% meer dan in 2018.

Lees verder »

De rechter in Amsterdam heeft bepaald dat de maaltijdbezorgdienst Deliveroo met terugwerkende kracht pensioenpremie moet afdragen voor haar medewerkers.

Lees verder »

De zelfstandigenaftrek, een van de aftrekposten voor zzp'ers, gaat de komende jaren naar beneden. Deze is nu nog 7280 euro en wordt verlaagd naar 5000 euro.

Lees verder »

Flexwerkers verdienen gemiddeld 48% minder per uur dan werknemers in vaste dienst. Volgens het CBS komt dit vooral door de verschillen in leeftijd en opleiding.

Lees verder »

31 oktober is het zover, de brexit. Premier Boris Johnson wil deze brexit hoe dan ook doorzetten. Maar zo’n no-deal-brexit heeft nogal gevolgen voor de btw.

Lees verder »

De omzet van de Nederlandse industrie is opnieuw gedaald. In het eerste kwartaal van dit jaar daalde de omzet met 4,2%, in het tweede kwartaal met 4,9%.

Lees verder »

Bijna 25% van Nederlandse bedrijven heeft een tekort aan personeel en kan daardoor niet zo goed functioneren. Dit blijkt uit cijfers van onder andere de KvK.

Lees verder »

Gemeentes willen een stop op zzp-thuiskappers. Er zijn op dit moment 7 gemeentes waar zzp'ers geen kapsalon aan huis meer mogen starten, waaronder Dronten en Urk.

Lees verder »

Volgens de brancheorganisatie Zelfstandigen Bouw zijn deze contracten van BAM ‘volkomen absurd’, maar BAM is het daar niet mee eens. Beide partijen gaan nu met elkaar in gesprek.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.