De uitstoot van broeikasgassen is volgens het CBS en het RIVM vorig jaar met 2% gedaald. Dit komt vooral doordat er minder stroom wordt opgewekt met steenkool.

Lees verder »

De prijzen van consumentengoederen en -diensten zijn in april met 2,9 gestegen in vergelijking met april 2018. Volgens het CBS was dit in maart nog 2,8%.

Lees verder »

Het Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW) heeft in haar jaarverslag aangekondigd een proef te gaan doen met verplicht pensioen voor kunst- en cultuur-zzp’ers.

Lees verder »

Webshops uit andere Europese landen hebben vorig jaar in totaal 1,6 miljard euro, exclusief btw, omgezet in Nederland. Dit is volgens het CBS 17% meer dan in 2017.

Lees verder »

De Partij van de Arbeid wil het minimumuurloon verhogen naar € 10,36. Dit is een euro meer dan het huidige minimumloon. De PvdA dient een wetsvoorstel in.

Lees verder »

Moet je nog btw-aangifte doen voor kwartaal 1, of voor de maand maart? Dan mag je wel een beetje gaan opschieten, want deze moet vandaag binnen zijn!

Lees verder »

Staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken) wil dat grote bedrijven sneller hun leveranciers gaan betalen. Het betalingstermijn moet daarom naar 30 dagen.

Lees verder »

Er is in februari van dit jaar 7,5% meer geïnvesteerd dan in februari 2018. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was dit in januari nog 5%.

Lees verder »

Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers komt steeds dichterbij. Binnen het kabinet lijken er namelijk steeds meer voorstanders te zijn.

Lees verder »

Er zijn volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek op dit moment minder werklozen dan net voor de crisis. Er waren vorige maand 307 duizend werklozen.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.