De productie van de Nederlandse industrie is in september weer gegroeid. Dit was voor het eerst sinds februari dit jaar dat de productie is toegenomen.

Lees verder »

Je hebt misschien al gehoord dat er een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering komt voor zzp’ers. Hiervoor moet begin 2020 een voorstel klaar zijn.

Lees verder »

Het vertrouwen van industrieproducenten is deze maand ongeveer gelijk gebleven. Volgens het CBS steeg het vertrouwen van 3,3 vorige maand naar 3,6 in oktober.

Lees verder »

Als je je wil aanmelden voor de nieuwe kleineondernemersregeling, die vanaf 1 januari 2020 ingaat, heb je nog een kleine maand de tijd om dit te doen.

Lees verder »

De afgelopen 2 jaar is, volgens de Kamer van Koophandel, de gemiddelde leeftijd van startende ondernemers gedaald van 37 (in 2017) naar 35 jaar in 2019.

Lees verder »

Er is iets meer geïnvesteerd in augustus. Er werden vooral meer machines en auto’s ingekocht, maar wel een stuk minder vliegtuigen dan een jaar eerder.

Lees verder »

Goed nieuws voor tweeverdieners die volgend jaar een huis willen kopen. Vanaf 2020 kunnen zij meer gaan lenen, doordat het 2e inkomen zwaarder meetelt.

Lees verder »

Bouwbedrijf BAM heeft in gesprek met Zelfstandigen Bouw beloofd de contracten, voor de zzp’ers die ze inhuren via bemiddelaar Brainnet, te verbeteren.

Lees verder »

Tussen 10 en 31 oktober krijgen alle zzp’ers met een eenmanszaak een nieuw btw-nummer. Heb jij al een brief gehad van de Belastingdienst met je nieuwe nummer?

Lees verder »

De prijzen van consumentengoederen en -diensten (zoals boodschappen, kleren en huur) zijn vorige maand met 2,6% gestegen. In augustus was dit nog 2,8%.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.