Uit onderzoek van het SCP blijkt dat er bij zzp’ers relatief veel arme mensen voorkomen. 12% van de Nederlandse zzp’ers verdient minder dan € 1063 per maand.

Lees verder »

Gisteren was het weer zover. Nu was het de werkgeversvereniging AWVN die met het voorstel kwam over een verplichte AOV voor zzp’ers. ‘Nee!’ vindt ZZP Nederland.

Lees verder »

De afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven op zoek gegaan naar alternatieve manieren voor financiering, blijkt uit de publicatie van het CPB.

Lees verder »

Veel winkels doen volgens de Consumentenbond nog steeds nep-aanbiedingen. Zo worden er grote kortingen beloofd, of is er een andere “van-prijs”.

Lees verder »

Stichting ZZP Nederland roept bouwbedrijven op om bouwvakkers, die tijdens de crisis werden ontslagen en als zzp’er gingen werken, weer in dienst te nemen.

Lees verder »

De omzet in de detailhandel is juli met 3,8% gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Een maand eerder was de omzetgroei 3%, meldt het CBS.

Lees verder »

Vorige maand zijn er, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek, 6 meer bedrijven failliet gegaan dan in juli. In totaal gingen 258 bedrijven failliet.

Lees verder »

In de maand juli van dit jaar steeg de productie in de industrie met 2% in vergelijking met een jaar eerder. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lees verder »

Vrouwelijke zzp’ers nemen veel minder zwangerschapsverlof op dan vrouwen in loondienst. Ze stoppen later met werken en gaan eerder weer aan de slag.

Lees verder »

Het personeelstekort in de zorg loopt steeds verder op. Volgens onderzoeksbureau EY gaan steeds meer werknemers in de zorg ergens anders werken.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.