Vandaag wordt de nieuwe faillissementswet behandeld in de Tweede Kamer. In de nieuwe wet moeten ondernemers meer betrokken worden bij de voorbereiding van een faillissement.

Lees verder »

PvdA en CDA gaan een wetsvoorstel indienen om boetes op te leggen aan bedrijven die hun leveranciers te laat betalen. Deze kleinere leveranciers, zzp'ers en mkb’ers...

Lees verder »

Het uurtarief van zzp’ers is het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw gestegen. Sinds het dieptepunt in 2015 stijgt het uurtarief al vier kwartalen op rij.

Lees verder »

De afgelopen jaren zijn er in Nederland steeds meer bedrijven die een of meerdere innovaties hebben doorgevoerd. In de periode 2012-2014 heeft 48% van de bedrijven geïnnoveerd.

Lees verder »

Mensen van buiten de Europese Unie komen moeilijk aan de slag in Nederland. Het verschil in werkenden tussen inwoners en buitenlanders is nergens zo groot als in Nederland.

Lees verder »

Stichting ZZP Nederland heeft zich flink geërgerd aan de uitspraken van Diederik Samsom (PvdA) en Sybrand Buma van het CDA afgelopen vrijdag in de Volkskrant.

Lees verder »

De omzet van webwinkel is het eerste kwartaal van dit jaar met 29% gegroeid ten opzichte van het eerste kwartaal 2015. De hele detailhandel groeide met 1,6%.

Lees verder »

Stichting ZZP Nederland opent een meldpunt DBA. De belangenverenigingen voor zzp’ers wil met dit meldpunt de knelpunten van de nieuwe wet in kaart brengen.

Lees verder »

Ruim twee derde van de zzp’ers in Nederland heeft zich ingedekt tegen bedrijfsaansprakelijkheid. Dit kan door geld apart te zetten of een verzekering af te sluiten.

Lees verder »

Ongeveer de helft van de beginnende zzp’ers (52%) wil een baan of andere activiteit naast het eigen bedrijf. Met een baan in loondienst erbij hopen startende zzp’ers wat financiële zekerheid te behouden.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.