De afschaffing van de VAR heeft tot nu toe vooral geleid tot minder werk voor zzp’ers. Opdrachtgevers durven zzp’ers niet meer zo snel in te huren, omdat ze bang zijn voor boetes en naheffingen.

Lees verder »

Personeel in verpleeghuizen is vaak niet goed opgeleid. Er is te weinig kennis over dementie en het toedienen van medicijnen. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Lees verder »

In navolging van Rabobank gaat ABN AMRO nu ook pinbetalingen sneller afhandelen. Dit betekent dat ondernemers die per pin betaald worden binnen 24 uur hun geld hebben.

Lees verder »

De nieuwe kabinetsformatie volgend jaar is het beste moment om aanpassingen rond zzp’ers door te voeren. Het Centraal Plan Bureau (CPB) onderzocht wanneer deze hervormingen kans van slagen hebben.

Lees verder »

Industrieproducenten waren afgelopen maand opnieuw positiever gestemd. Steeds meer ondernemer verwachten de komende drie maanden een productiestijging.

Lees verder »

De komende jaren zal de zzp-markt verder groeien, zegt het Economisch Bureau Nederland. Op dit moment hebben de meeste werkenden in Nederland nog een vast dienstverband, maar er komen steeds meer flexibele contracten.

Lees verder »

Steeds meer zzp’ers helpen elkaar bij langdurige ziekte. Het aantal zzp’ers dat elkaar via een broodfonds ondersteunt steeg de afgelopen 10 jaar van ongeveer nul naar zo’n 9.000.

Lees verder »

De verkoop van bedrijfswagens is afgelopen maand opnieuw gestegen. In totaal werden er in Nederland bijna 6900 nieuwe busjes, trucks en andere bedrijfswagens verkocht.

Lees verder »

Opnieuw hebben acht grote bedrijven zich aangesloten bij Betaalme.nu. Betaalme.nu is een initiatief om grote bedrijven hun mkb-leveranciers binnen 30 dagen te laten betalen.

Lees verder »

Volgens een analyse van Vereniging Eigen Huis (VEH) krijgen zzp’ers makkelijker een hypotheek dan vroeger. Zzp’ers kregen tot een jaar geleden nog moeilijk een hypotheek.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.