Sinds de afschaffing van de VAR worden er volgens Henk van der Schaft van FNV Bouw regelmatig fabels verspreid over de DBA. Vooral over de schijnzelfstandigheid en zzp-criteria bestaat veel onduidelijkheid.

Lees verder »

Volgens Aart van der Gaag, scheidend voorzitter van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), moet de zzp-markt aan banden worden gelegd. Zzp’ers kunnen nu...

Lees verder »

De omzet van de detailhandel was in april van dit jaar ongeveer even hoog als een jaar eerder. De verkopen daalde met 0,1%, maar de prijzen bleven gelijk.

Lees verder »

Afgelopen 5 jaar is het aantal webshops in Nederland verdubbeld. In 2010 was het aantal bedrijven dat (ook) online producten verkoopt 24%. In 2015 was dit aantal gestegen naar 42%.

Lees verder »

Vandaag wordt de nieuwe faillissementswet behandeld in de Tweede Kamer. In de nieuwe wet moeten ondernemers meer betrokken worden bij de voorbereiding van een faillissement.

Lees verder »

PvdA en CDA gaan een wetsvoorstel indienen om boetes op te leggen aan bedrijven die hun leveranciers te laat betalen. Deze kleinere leveranciers, zzp'ers en mkb’ers...

Lees verder »

Het uurtarief van zzp’ers is het eerste kwartaal van dit jaar opnieuw gestegen. Sinds het dieptepunt in 2015 stijgt het uurtarief al vier kwartalen op rij.

Lees verder »

De afgelopen jaren zijn er in Nederland steeds meer bedrijven die een of meerdere innovaties hebben doorgevoerd. In de periode 2012-2014 heeft 48% van de bedrijven geïnnoveerd.

Lees verder »

Mensen van buiten de Europese Unie komen moeilijk aan de slag in Nederland. Het verschil in werkenden tussen inwoners en buitenlanders is nergens zo groot als in Nederland.

Lees verder »

Stichting ZZP Nederland heeft zich flink geërgerd aan de uitspraken van Diederik Samsom (PvdA) en Sybrand Buma van het CDA afgelopen vrijdag in de Volkskrant.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.