Deel dit blog
ZZP-Forum

Manic Monday

11 juli 2016   948 keer gelezen  Lifestyle, Inspiratie

Manic monday

Heb jij moeite met de maandagen? Vind je het moeilijk om het fijne en vrije weekend af te sluiten en maandag weer te beginnen met een (te) volle werkweek? Dan is het nodig om de maandag opnieuw te leren kennen. Want de maandag is eigenlijk best wel leuk. Misschien kun je de maandag wel omtoveren tot je favoriete dag van de week. Of is dat nét een brug te ver? Deze tips maken de maandag in ieder geval al een heel stuk leuker.

1. Een nieuw begin

Maandag is een nieuw begin. Een begin van een nieuwe periode. Een schone lei. Zie de maandag niet als het eind van een fijn weekend, maar als een begin van een mooie week met nieuwe kansen.

2. Schoon je inbox op

Op maandag puilt je inbox misschien uit en weet je niet waar je moet beginnen. Start daarom met opschonen. Verwijder de onbelangrijke e-mails en schik de overgebleven mails op prioriteit.

3. Laat je inspireren

Begin de week met een inspirerend stuk. Dat kan een blog zijn, een artikel, of een video op YouTube. En het hoeft ook niet per se werkgerelateerd te zijn. Begin de week op deze manier met een boost van inspiratie.

4. Inspireer anderen

Je bent niet de enige die moeite heeft met maandag. Dus help anderen door de maandag heen. Heb je inspiratie opgedaan, deel het dan! En doe iets aardigs voor een collega. Collega blij, jij blij.

5. Stel duidelijke doelen

Neem op maandag extra de tijd om jezelf doelen te stellen voor de komende werkweek. Stel ook een doel voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan een sportprestatie, het lezen van een hoofdstuk uit een boek dat je leuk vindt, een afspraak maken met een vriend of vriendin die je al een tijd niet meer gezien hebt of het uit proberen van een nieuw recept.

Maak eens ruimte om naar je bedrijf te kijken. Hoe duurzaam ben je? Kun je innoveren?

6. Eet gezond

Een gouden oude. Start je maandag met een gezond ontbijt. Neem er de tijd voor en geniet ervan. Zo begin je de dag goed en breng je, je energielevel meteen op peil. Trek juist op maandag wat extra tijd uit om goed op te starten en rustig aan de nieuwe week te beginnen.

Heb je ondanks deze tips nog steeds moeite met maandag? Hou je dan vast aan het volgende gezegde dat elke maandag weer opnieuw opgaat:

"Morgen is er weer een dag."

 

Terug naar overzicht

Relevante artikelen

Aan tafel! Eten is belangrijk.
Hoera! Je bent ondernemer!
Wat is de juiste werkhouding?
E.H.B.T, Eerste Hulp Bij Thuiswerken (met kids!)
Inspiratie, creativiteit én gezond: planten in huis en kantoor

Reacties

Profiel foto

{{c.UserName}}
@{{c.InResponseTo}}

{{c.PostedOn}}

Reageer

Reactie plaatsen

Reactie wijzigenAnnuleren
{{error}}

Reactie plaatsen


{{error}}

Reacties plaatsen is uitgeschakeld

Auteur

Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.

Deel dit blog