Zo’n 46.000 zzp’ers zijn in 2016 opdrachten kwijtgeraakt door de wet DBA. Dit blijkt uit onderzoek van Intelligence Group en zzp-expert Pierre Spaninks.

Lees verder »

In de maand december zijn er opnieuw een stuk minder mensen werkloos. De werkloosheid daalde de laatste maand van 2016 met 17.000 naar 482.000 werkzoekenden.

Lees verder »

De omzet van webshops is in 2016 fors gestegen. Opvallend is dat online winkels harder stegen dan winkels die zowel online als offline actief zijn.

Lees verder »

In 2016 nam het aantal parttime zzp’ers met 5% toe. Voor het eerst in de geschiedenis is het grootste gedeelte van het aantal parttime starters vrouw.

Lees verder »

In 2016 waren er ruim 1,8 miljoen ondernemingen in Nederland. Nog nooit waren er zoveel bedrijven in ons land. Meer dan de helft hiervan is zzp’er.

Lees verder »

Het aantal bijstandsaanvragen voor zelfstandige ondernemers is de laatste 3 maanden van 2016 met 5% gestegen. Vooral zzp’ers vroegen bijstand aan in deze periode.

Lees verder »

Maarten Camps, de hoogste ambtenaar bij Economische Zaken, wil een experiment met een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers.

Lees verder »

Begin deze week werd bekend dat Monuta, een van de grootste uitvaartondernemingen van Nederland, 130 uitvaartverzorgers opnieuw wil laten solliciteren.

Lees verder »

Er is steeds meer horeca in de binnensteden. Niet alleen in de grote steden, maar over heel Nederland steeg de hoeveelheid lunchroom en koffiebars.

Lees verder »

e-Boekhouden.nl begint 2017 met een grootse actie: Het online boekhoudpakket geeft 100 keer een leven lang gratis boekhouden weg. Belangstellenden melden zich tot 1 februari 2017 aan via de actiepagina.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.