De wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) lijkt vooral invloed te hebben op startende ondernemers. Zij maken zich zorgen over de toekomst van hun bedrijf.

Lees verder »

De inflatie is in december 2016 gestegen naar 1%, het hoogste punt sinds augustus 2015. De prijzen stegen in november nog met 0,6%, in december dus nog eens 0,4%.

Lees verder »

Het experiment met een zesurige werkdag in een Zweeds verzorgingshuis is financieel niet haalbaar. Voor personeel en de cliënten was het positief, maar dit weegt niet op tegen de hoge extra kosten.

Lees verder »

Mensen moeten tegenwoordig tot na hun 65e doorwerken, terwijl ze dit vaak niet aankunnen. Dat zegt de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde.

Lees verder »

Het is weer begin januari, de tijd waarin de nieuwe (belasting)wetten en -regels worden ingevoerd. Wat verandert er per 1 januari 2017?

Lees verder »

De werkgelegenheid in de detailhandel groeit de komende twee jaar, ondanks het faillissement van grote winkelketens als V&D, MS Mode en Scheer & Foppen.

Lees verder »

Het bijtellingsvoordeel op zuinige hybride-auto’s verdwijnt per 1 januari. Dit betekent dat alleen volledig elektrische auto’s nog een gunstige bijtelling hebben.

Lees verder »

Het Verenigd Koninkrijk moet vertrouwen hebben in het aanstaande vertrek uit de Europese Unie.

Lees verder »

Het conjunctuurbeeld (dat het verloop van de Nederlandse economie bepaalt) is deze maand iets gunstiger dan de afgelopen tijd. Dit blijkt uit de Conjunctuurklok van het CBS.

Lees verder »

Op Eerste en Tweede Kerstdag worden er twee keer zoveel inbraken gepleegd als op normale dagen. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.