Zzp’ers en andere flexwerkers moet meer zekerheid hebben. Dat is een van de conclusies van een rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Lees verder »

De Persgroep gaat 60 van de 90 banen op de redacties van de huis-aan-huisbladen schrappen. De uitgever gaat meer gebruikmaken van freelance redactieleden.

Lees verder »

Het is tegenwoordig steeds normaler om na werktijd even wat werk te doen. De PvdA wil dat mensen het recht krijgen om in hun vrije tijd niet te hoeven werken.

Lees verder »

Veel jonge vrouwen in Nederland hebben een deeltijdbaan. 62% van de vrouwen tussen de 18 en 25 jaar werkt deeltijd, zo blijkt uit onderzoek van het SCP.

Lees verder »

FNV wil dat mensen met een zwaar beroep eerder met pensioen kunnen gaan. De vakbond wil een flexibele AOW-leeftijd, waardoor mensen zelf de beslissing kunnen maken.

Lees verder »

Een vijfde van de freelance journalisten is gedwongen zzp’er geworden. Zij zijn voor zichzelf begonnen, omdat ze ontslagen zijn of geen werk meer konden vinden.

Lees verder »

Het afgelopen jaar zijn er veel zzp’ers in de bouw bijgekomen. Van de 10.000 nieuwe banen in de bouw werden er 7.000 ingevuld door zelfstandige ondernemers.

Lees verder »

Mensen die thuiswerken ervaren hogere werkdruk en hebben minder aandacht voor hun familie. Dat blijkt uit onderzoek van TNO en het CBS over het jaar 2015.

Lees verder »

We moeten veiliger, gezonder en duurzamer gaan eten. Dat is niet alleen goed voor ons, maar ook veel beter voor het milieu. Dit zegt het RIVM.

Lees verder »

De gemeente Terneuzen wil starten met een experiment waarin inwoners een gratis basisinkomen krijgen. Donderdag vergadert de gemeenteraad over de proef.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.