Wanneer ben je precies ondernemer en wanneer nog hobbyist? Zelfs de Belastingdienst worstelt met deze vraag, bij bloggers, vloggers, verhuurders via Airbnb etc.

Lees verder »

Volgens het CBS verzekeren boeren zich steeds vaker tegen weerschade. Het aantal bedrijven met een weersverzekering verdubbelde de afgelopen vijf jaar.

Lees verder »

De Belastingdienst heeft sinds de afschaffing van de VAR veel overeenkomsten afgekeurd. Sterker nog: slechts een klein deel is goedgekeurd.

Lees verder »

Het ministerie van Financiën wil informatie verzamelen om te kijken of zzp’ers en mkb’ers genoeg beschermd worden bij financiële dienstverlening.

Lees verder »

De omzet van zakelijke dienstverleners is afgelopen kwartaal met 6,1% gestegen. Vooral uitzendbureaus en accountants hadden een grote omzetstijging.

Lees verder »

In het tweede kwartaal van 2016 is er meer werk voor uitzendkrachten bijgekomen. Er kwamen meer kortlopende en langlopende contracten bij, meldt het CBS.

Lees verder »

Steeds meer mensen hebben een tweede baan. Volgens Sociaal Cultureel Planbureau heeft bijna 10% meer dan één baan. Twintig jaar geleden was dit nog 3%.

Lees verder »

De verkiezingsprogramma’s van verschillende partijen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn bekend. En er is nog weinig aandacht is voor de positie van zzp’ers.

Lees verder »

Steeds meer kleine bedrijven gaan weer investeren. Dit komt door het groeiende ondernemersvertrouwen en omdat de meeste bedrijven er financieel beter voor staan.

Lees verder »

Ondernemers in de bouw zijn volgens het CBS optimistisch over de komende maanden. De meeste bouwbedrijven verwachten meer personeel aan te nemen.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.