Zzp’ers lopen het risico op fraude met hun btw-nummer. Daarom gaat de Autoriteit Persoonsgegevens een onderzoek starten naar BSN’s van zzp’ers.

Lees verder »

Ruim 30% van de Nederlandse zzp’ers (zowel mannelijk als vrouwelijk) heeft een partner met een vaste baan. Dit blijkt uit cijfers van het CBS over 2016.

Lees verder »

Bijna 40% van de zzp’ers betaalde geen inkomstenbelasting in 2014. Zij konden gebruikmaken van de vele aftrekposten, zoals de zelfstandigenaftrek.

Lees verder »

Sinds 2014 daalt de werkloosheid in Nederland. Ook het eerste kwartaal van dit jaar daalde de werkloosheid én steeg het aantal vacatures.

Lees verder »

Een verplicht pensioen voor zzp’ers. Een discussiepunt dat nog vaker zal terugkomen. Nu zijn het de zzp-schilders, die verplicht premie betalen.

Lees verder »

Het mkb heeft een goed jaar gehad. De gemiddelde omzet groeide vorig jaar met 7,4%. In 2015 was de groei nog 5,1%. Vooral in de bouw steeg de omzet.

Lees verder »

Door alle onzekerheid rondom de wet DBA is deze opnieuw uitgesteld. Staatssecretaris Wiebes zet de wet nog langer in de ijskast, tot 1 juli 2018.

Lees verder »

Volgens het UWV is er de komende jaren veel vraag naar vakmensen, vooral in de bouw. Word daarom metselaar, installatiemonteur of timmerman/vrouw!

Lees verder »

Volgens het UWV stijgt het aantal banen voor werknemers, zzp en uitzendkrachten. Door de groeiende economie is er steeds meer vraag naar personeel.

Lees verder »

Na maanden waarin het producentenvertrouwen steeds groeide, is er voor het eerst een daling te zien. Het cijfer daalde van 8,3 naar 6,1 deze maand.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.