Flexwerkers stromen vaker door naar een vaste baan. Vooral hoger opgeleiden en vrouwelijke flexwerkers krijgen sneller een vaste aanstelling.

Lees verder »

Wanneer de partijleiders in Den Haag niet tot een compromis komen, is een minderheidskabinet de enige optie die overblijft.

Lees verder »

Het blijft lastig, wetten voor zzp’ers. Ruim een jaar geleden werd de DBA ingevoerd. Maar een oplossing voor schijnzelfstandigheid is het niet gebleken.

Lees verder »

De Wet DBA heeft voor zzp’ers in totaal niet voor minder werk gezorgd. Sommige zzp’ers verloren werk afgelopen jaar, andere hadden juist meer klussen.

Lees verder »

Het aantal vacatures in de bouw blijft maar stijgen. Het UWV verwacht dat er volgend jaar 13.000 banen in de bouw bijkomen, waaronder 4.000 voor zzp.

Lees verder »

Meer dan de helft van de kleinere zzp’ers (61%) merkt weinig van de groeiende economie. Het zijn vooral de mkb-bedrijven die profiteren van de economie.

Lees verder »

Ondernemers zijn dit kwartaal zeer positief. Het ondernemersvertrouwen was in het eerste kwartaal al hoog, maar volgens het CBS nu nog hoger.

Lees verder »

Zzp’ers zijn terughoudend met het aannemen van personeel en groeien daarom niet. Vooral het doorbetalen van ziek personeel vormt een belemmering.

Lees verder »

De Nederlandse economie is weer verder gegroeid. Alle onderdelen van de economie, zoals het consumentenvertrouwen en investeringen, doen het goed.

Lees verder »

Misschien heb je de laatste tijd wel wat gelezen of gehoord over het sociaal akkoord. Maar wat is het en wat betekent het voor jou als zzp’er?

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.