Dat blijkt uit onderzoek van Raet. 31% van de ondervraagden geeft aan geen zzp'ers meer in te huren.

Lees verder »

Bijna 60% van de Nederlanders zzp’ers is een opdracht misgelopen sinds de invoering van de Wet DBA. Dit blijkt uit onderzoek van HeadFirst en de Universiteit Tilburg.

Lees verder »

Sinds 1978 is 8 maart door de Verenigde Naties erkend als Internationale Vrouwendag. Het is dé dag om op te komen voor zelfstandigheid en gelijkheid voor vrouwen.

Lees verder »

Verzekeringen voor zzp’ers, het blijft een punt van discussie. Voor veel zelfstandigen is een verzekering, bijvoorbeeld een AOV, te duur. Nu komt Univé met een pilot.

Lees verder »

Het afgelopen jaar groeide de biologische sector flink. Het aantal biologische bedrijven steeg in 2106 met 440. Dit blijkt uit cijfers van toezichthouder Skal.

Lees verder »

84% van de zzp’ers in Nederland werkt wel eens buiten kantoortijden. 57% werkt regelmatig ’s avonds, in het weekend of ’s nachts, bij 28% is dat soms.

Lees verder »

Vanaf vandaag kun je weer belastingaangifte over 2016 doen. Wanneer je voor 1 april aangifte doet, krijg je voor 1 juli antwoord van de Belastingdienst.

Lees verder »

Steeds meer grote bedrijven ruilen zzp’ers in voor uitzendkrachten. Zij vinden de nieuwe wet rondom de schijnzelfstandigheid te onzeker.

Lees verder »

Van de Autoriteit Consument & Markt mogen er geen prijsafspraken worden gemaakt in cao's over de minimumtarieven van zzp'ers.

Lees verder »

De bouwsector zit in de lift. Vorig jaar steeg de omzet in de bouw met 6,3% ten opzichte van het jaar daarvoor. Veel bouwondernemers zijn positief over 2017.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.