Industrieproducenten waren afgelopen maand opnieuw positiever gestemd. Steeds meer ondernemer verwachten de komende drie maanden een productiestijging.

Lees verder »

De komende jaren zal de zzp-markt verder groeien, zegt het Economisch Bureau Nederland. Op dit moment hebben de meeste werkenden in Nederland nog een vast dienstverband, maar er komen steeds meer flexibele contracten.

Lees verder »

Steeds meer zzp’ers helpen elkaar bij langdurige ziekte. Het aantal zzp’ers dat elkaar via een broodfonds ondersteunt steeg de afgelopen 10 jaar van ongeveer nul naar zo’n 9.000.

Lees verder »

De verkoop van bedrijfswagens is afgelopen maand opnieuw gestegen. In totaal werden er in Nederland bijna 6900 nieuwe busjes, trucks en andere bedrijfswagens verkocht.

Lees verder »

Opnieuw hebben acht grote bedrijven zich aangesloten bij Betaalme.nu. Betaalme.nu is een initiatief om grote bedrijven hun mkb-leveranciers binnen 30 dagen te laten betalen.

Lees verder »

Volgens een analyse van Vereniging Eigen Huis (VEH) krijgen zzp’ers makkelijker een hypotheek dan vroeger. Zzp’ers kregen tot een jaar geleden nog moeilijk een hypotheek.

Lees verder »

Sinds de afschaffing van de VAR worden er volgens Henk van der Schaft van FNV Bouw regelmatig fabels verspreid over de DBA. Vooral over de schijnzelfstandigheid en zzp-criteria bestaat veel onduidelijkheid.

Lees verder »

Volgens Aart van der Gaag, scheidend voorzitter van de Algemene Bond Uitzendondernemingen (ABU), moet de zzp-markt aan banden worden gelegd. Zzp’ers kunnen nu...

Lees verder »

De omzet van de detailhandel was in april van dit jaar ongeveer even hoog als een jaar eerder. De verkopen daalde met 0,1%, maar de prijzen bleven gelijk.

Lees verder »

Afgelopen 5 jaar is het aantal webshops in Nederland verdubbeld. In 2010 was het aantal bedrijven dat (ook) online producten verkoopt 24%. In 2015 was dit aantal gestegen naar 42%.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.