Nu de Amsterdamse gemeenteraad heeft besloten om 100 zzp’ers een bijscholingsvoucher voor 1.000 euro te geven barst de discussie los. Heeft dit namelijk wel zin?

Lees verder »

De werkloosheid in Nederland is in een jaar tijd met bijna 100.000 gedaald. Vorige maand waren er 510.000 werkzoekenden, zo’n 5,7% van de beroepsbevolking.

Lees verder »

Drenten en Limburgers melden zich het vaakst ziek. Zij zitten gemiddeld drie dagen langer ziek thuis in vergelijking met Noord-Brabant, Utrecht en Noord-Holland.

Lees verder »

Door de groeiende werkgelegenheid nemen de kansen op de arbeidsmarkt weer toe. Inmiddels vindt twee derde van de werklozen binnen een jaar weer een baan.

Lees verder »

De plattelandsgemeenten tellen relatief de meeste mensen die op basis van hun inkomen geen recht hebben op een sociale huurwoning.

Lees verder »

Het aantal bedrijven in voedingsmiddelen steeg de afgelopen jaren flink. Tussen 2008 en 2016 steeg het aantal bedrijven in deze sector van 4.580 naar 5.695.

Lees verder »

MKB-Nederland wil af van de bezuinigen op veiligheid voor bedrijven. Dit geeft de vereniging voor ondernemers in Nederland aan in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder »

Het aantal faillissementen in de detailhandel komt dit jaar uit op zo’n 500, zo verwacht ABN AMRO. Sinds 2008 was het aantal failliete retailers niet zo laag.

Lees verder »

Nieuw op de Amsterdamse Walen: seksbedrijf My Red Light, waar sekswerkers als zzp’er aan de slag gaan. Zij runnen hun eigen bedrijf, zonder exploitanten of pooiers.

Lees verder »

Mkb-ondernemers zijn te optimistisch over de verkoopwaarde van hun bedrijf. Vaak wordt gedacht dat er 9,4 keer de jaarwinst kan worden gevraagd.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.