Voor de tweede maand op rij gingen er minder bedrijven failliet in Nederland. In maart was er al een daling in het aantal faillissementen, in april daalde dit aantal opnieuw.

Lees verder »

Werkgevers moeten bij het invullen van een vacature ook minstens één 50-plusser op gesprek laten komen. Dit is een oproep van ABU en NBBU, koepelorganisaties voor uitzendbureaus.

Lees verder »

Grote bedrijven stoppen met het inhuren van zzp’ers. De bedrijven, die anoniem willen blijven, geven aan dat de nieuwe wet DBA zorgt voor te veel onzekerheid.

Lees verder »

Wereldwijd zal het aantal faillissementen in 2016 met 2% toenemen. Dit zegt verzekeraar Euler Hermes. Het zal voor het eerst in 6 jaar zijn dat het aantal faillissementen toeneemt.

Lees verder »

Het is gebeurd, de VAR is vervangen door de wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Vanaf nu gaan zzp’ers en opdrachtgevers werken met (model)overeenkomsten om hun arbeidsrelatie aan te geven.

Lees verder »

Uit onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat de beloningen voor werknemers én zzp’ers de afgelopen jaren te laag waren. DNB onderzocht de zogenoemde arbeidsinkomensquote.

Lees verder »

Afgelopen maand steeg het vertrouwen van industriële ondernemers in Nederland opnieuw. De index (het cijfer dat vertrouwen weergeeft) was in maart nog 3,9. Deze maand stijgt dat naar 4,7.

Lees verder »

Ruim 40% van de zzp’ers spaart of belegt om zo pensioen op te bouwen. De helft van Nederlandse zelfstandigen bouwt pensioen op. Vorig jaar was dit nog 42%. Dit blijkt uit een…

Lees verder »

Zo’n 50% van de zzp’ers zonder inkomen krijgt minder toeslagen dan waar ze recht op hebben. Dit blijkt uit een onderzoek Bokkz dat gepresenteerd werd in het…

Lees verder »

Jongeren krijgen vanaf 21 jaar een volwassen loon. De leeftijd waarop het minimumjeugdloon afloopt wordt verlaagd van 23 naar 21 jaar. Minister Asscher (Sociale Zaken) maakte deze plannen gisteren bekend.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.