Volgens onderzoek van Cybersafety (NHL Hogeschool Leeuwarden) heeft ruim een kwart van de zzp’ers en mkb’ers te maken met cybercriminaliteit.

Lees verder »

In 2015 zijn de loonkosten per gewerkt uur met slechts 0,6% gestegen. In sommige branches daalde dit cijfer zelfs. Volgens het CBS is het de kleinste stijging sinds 1996.

Lees verder »

De werkloosheid in Nederland blijft dalen. Vorige maand waren er 550.000 werklozen, 6,1% van de beroepsbevolking. Drie maanden geleden was dit nog 6,4%.

Lees verder »

Zzp’ers die een bedrijf starten kiezen in de meeste gevallen (bijna twee derde) voor een eenmanszaak. Ruim 31% kiest voor een bv als rechtsvorm.

Lees verder »

Bouw- en metaalarbeiders werken volgens het CBS vaker onveilig of ongezond. Ook hebben zij vaker een bedrijfsongeval dan andere werknemers.

Lees verder »

Volgens het CBS zijn er mensen met een arbeidshandicap tussen de 25 en 45 jaar gemiddeld vaker zzp’er dan mensen zonder handicap. In deze leeftijdsgroep hebben mensen zonder arbeidshandicap vaker een vast dienstverband.

Lees verder »

Het kabinet is akkoord met het wetsvoorstel van het CDA. Hierdoor wordt het voor zzp’ers mogelijk boetes op te leggen aan opdrachtgevers die te laat betalen.

Lees verder »

Zo’n 20% van de incassobureaus rekent te hoge kosten. De ChristenUnie en PvdA dienen vandaag een initiatiefwet in om dubieuze incassobureaus aan te pakken.

Lees verder »

Het aantal leegstaande winkelpanden is in het afgelopen halfjaar iets teruggelopen. Volgens onderzoeksbureau Locatus stonden op 1 juli van dit jaar 16.339 winkelpanden leeg.

Lees verder »

Bijna 85% van de zzp’ers wil geen leaseauto met een lang leasecontract. Zzp’ers met een leaseauto zitten gemiddeld 48 maanden vast aan hun contract.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.