Winkeliers hebben het kort geding over de tariefverlaging van PostNL verloren. Het postbedrijf verlaagde in juli de tarieven voor winkeliers.

Lees verder »

Volgens het CBS is de werkloosheid de afgelopen twee jaar sterk gedaald in de leeftijdscategorie van 25- tot 30-jarigen, van 7,3% in 2014 naar 5% dit jaar.

Lees verder »

Het ondernemersvertrouwen blijft volgens het CBS positief. Ondernemers zijn sinds begin 2014 positief gestemd over hun omzet en de Nederlandse economie.

Lees verder »

Het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal banen gestegen met 38.000. Vooral banen voor werknemers nam toe, banen voor zelfstandigen namen juist af.

Lees verder »

De omzet van de detailhandel steeg in juni met 1,7%. Volgens het CBS groeide de omzet in zowel de food als de non-food, vooral online.

Lees verder »

Volgens het CPB gaat de Brexit leiden tot een rem op de economische groei van Nederland. De Nederlandse economie groeit dit jaar met 1,7%, in 2017 met 1,6%.

Lees verder »

Het aantal zzp’ers met een korte werkweek is flink gegroeid. Tussen 2004 en 2015 steeg het aantal zzp’ers die minder dan 12 uur per week werken van 76.000 naar 112.000.

Lees verder »

De productie van de Nederlandse industrie is in juni 1,6% gegroeid ten opzichte van juni 2015. Het gaat hier om de gemiddelde dagproductie.

Lees verder »

Vorige maand zijn er 5% minder bedrijven gestart dan in juli vorig jaar. Volgens de Kamer van Koophandel kwamen er in juli 12.985 bedrijven bij.

Lees verder »

De prijzen van goederen en diensten zijn volgens het CBS afgelopen maand gedaald. Het is voor het eerst sinds 1987 dat in Nederland de prijzen dalen.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.