Nederlanders zitten gemiddeld bijna 9 uur per dag, blijkt uit onderzoek Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dit komt vooral doordat veel mensen zittend werk hebben.

Lees verder »

De Belastingdienst heeft op dit moment slechts 200 van de 2400 behandelde modelovereenkomsten goedgekeurd. Deze modelovereenkomsten bepalen de arbeidsrelatie tussen zzp’ers en opdrachtgevers.

Lees verder »

Vrouwelijke managers hebben vaker burn-outklachten dan hun mannelijke collega’s. In 2015 had 14% last van burn-outklachten, bij mannen was dit 10%.

Lees verder »

Volgens onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK) is het afgelopen half jaar het aantal zzp’ers dat parttime gaat beginnen flink toegenomen.

Lees verder »

De afschaffing van de VAR heeft tot nu toe vooral geleid tot minder werk voor zzp’ers. Opdrachtgevers durven zzp’ers niet meer zo snel in te huren, omdat ze bang zijn voor boetes en naheffingen.

Lees verder »

Personeel in verpleeghuizen is vaak niet goed opgeleid. Er is te weinig kennis over dementie en het toedienen van medicijnen. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Lees verder »

In navolging van Rabobank gaat ABN AMRO nu ook pinbetalingen sneller afhandelen. Dit betekent dat ondernemers die per pin betaald worden binnen 24 uur hun geld hebben.

Lees verder »

De nieuwe kabinetsformatie volgend jaar is het beste moment om aanpassingen rond zzp’ers door te voeren. Het Centraal Plan Bureau (CPB) onderzocht wanneer deze hervormingen kans van slagen hebben.

Lees verder »

Industrieproducenten waren afgelopen maand opnieuw positiever gestemd. Steeds meer ondernemer verwachten de komende drie maanden een productiestijging.

Lees verder »

De komende jaren zal de zzp-markt verder groeien, zegt het Economisch Bureau Nederland. Op dit moment hebben de meeste werkenden in Nederland nog een vast dienstverband, maar er komen steeds meer flexibele contracten.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.