Vorige week leek het allemaal in kannen en kruiken, maar nu is er toch geen pensioenakkoord. Er is dus voorlopig geen nieuw pensioenstelsel. Wat betekent dat?

Lees verder »

Het vertrouwen van consumenten daalt nu al vier maanden, steeds een beetje. Volgens het CBS ligt het nog wel ver boven het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar.

Lees verder »

Afgelopen kwartaal gingen er weer meer mensen aan het werk. Daarnaast nam het aantal werklozen af. In oktober waren er in totaal meer dan 8,8 miljoen werkenden.

Lees verder »

Het lijkt erop dat er binnenkort een nieuw pensioenakkoord is. Daarin staat niets over pensioenen voor zzp’ers. Voorlopig geen verplicht pensioen dus.

Lees verder »

Al klaar voor brexit?

14 november 2018

Het leek er lang op dat het nog wel even zou gaan duren, maar nu lijkt de brexit toch concreet te worden. Moet jij als zzp’er nog iets regelen voor de brexit?

Lees verder »

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zijn er in oktober in totaal 265 bedrijven failliet gegaan. Dit zijn er 40 meer dan een maand eerder.

Lees verder »

Verzekeraars moeten voor aanstaande maandag hun nieuwe premies bekend maken. CZ deed dat vandaag, de basispremie stijgt met € 8,55 per maand naar € 124,80.

Lees verder »

De Kamer van Koophandel gaat de telefoonnummers uit de online database halen. Zo hoopt de KVK dat zzp’ers minder snel telefonisch benaderd worden door bedrijven.

Lees verder »

De tarieven voor post gaan volgend jaar weer omhoog. Een postzegel voor binnenlandse post kost vanaf 1 januari 2019 87 cent, dat is 4 cent meer dan dit jaar.

Lees verder »

De levensverwachting in Nederland stijgt niet hard, daarom blijft de AOW-leeftijd voorlopig hetzelfde. In 2024 is de AOW-leeftijd ook 67 jaar en 3 maanden.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.