De Belastingdienst gaat inspecteurs aannemen die bedrijven moeten controleren of ze zich wel aan de nieuwe regels voor het inhuren van zzp’ers houden.

Lees verder »

Er wordt al een aantal jaar over gesproken, maar nu lijkt het toch definitief te worden, het minimumuurtarief voor zelfstandigen ondernemers.

Lees verder »

In het eerste kwartaal van dit jaar hebben 1.885 jongeren tussen de 20 en 24 jaar een webshop gestart. Dit is meer dan dubbel zoveel als een jaar eerder: 760.

Lees verder »

De afgelopen jaren was er een flinke groei in flexwerk. Het ING Economisch Bureau verwacht dat deze groei de komende tijd flink zal afnemen.

Lees verder »

De consumentenprijzen zijn volgens het CBS vorige maand weer gestegen, met 2,4%. Dit is iets minder dan de 2,9% waarmee de prijzen stegen in april.

Lees verder »

Het aantal faillissementen in Nederland is vorige maand weer gedaald. Er gingen volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek 259 bedrijven failliet in mei.

Lees verder »

De gemiddelde dagproductie van de industrie in Nederland is in april volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek met 1,2% gedaald, ten opzichte van april 2018.

Lees verder »

Nu het erop lijkt dat er een pensioenakkoord gaat komen, kunnen zzp’ers zich gaan opmaken voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Lees verder »

Er komt een nieuwe regeling voor scholing. De oude fiscale scholingsaftrek wordt vervangen door een subsidie voor bijscholing, of een persoonlijk ontwikkelbudget.

Lees verder »

De zakelijke dienstensector heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een flinke omzetgroei gehad. Volgens het CBS groeide de omzet met 6,8%.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.