In acht van de twaalf Nederlandse provincies is nu een krapte op de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben veel moeite om hun open vacatures gevuld te krijgen.

Lees verder »

Het CBS meet iedere maand het economisch beeld via de Conjunctuurklok. Deze was vorige maand met 0,73 punt weer iets minder positief dan in februari (0,77).

Lees verder »

Het inkomen van werkende Nederlanders is tussen 2007 en 2017 ongeveer gelijk gebleven. Bij werknemers en zzp’ers steeg het inkomen een beetje.

Lees verder »

Volgens de Kamer van Koophandel is 28% van de Nederlandse ondernemers klaar voor de brexit. 17% van de ondernemers is nog niet voorbereid.

Lees verder »

De omzet van de Nederlandse detailhandel steeg in januari met 1,6% ten opzichte van januari 2018. Online steeg de omzet volgens het CBS zelfs met 15,8%.

Lees verder »

De Kamer van Koophandel gaat vanaf 1 juli stoppen met het massaal verkopen van de adresgegevens van zzp’ers. Dit meldt de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Lees verder »

Het percentage vrouwen dat werken als ondernemer is tussen 2014 en 2019 gestegen van 34% naar 36%. Vrouwen werken ook vaker parttime als zelfstandigen.

Lees verder »

Vorige maand stegen de consumentenprijzen in Nederland met 2,6% in vergelijking met vorig jaar. In de eurozone was dit volgens het CBS maar 1,5%.

Lees verder »

Meer dan de helft van de werkgevers huurt volgens de Belastingdienst schijnzelfstandigen in. Deze zzp'ers voldoen niet aan de eisen om als zelfstandige te werken.

Lees verder »

Volgens het CBS hebben zzp’ers onder werkenden de grootste kans op een inkomen onder de lage-inkomensgrens. Het risico hangt samen met parttime werken.

Lees verder »
Partner
Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, blogs en tips voor zzp'ers.

Vul je e-mailadres in en ga 1 jaar gratis boekhouden en factureren, met e-Boekhouden.nl.

De nieuwsbrief verschijnt maximaal 1 keer per week.